Kurzy vaření pro firmy

Zážitkem pro celý pracovní kolektiv může být kurz vaření pro firmy. Kurz vaření pro firmy pomůže navázat nové vztahy mezi kolegy a poukázat jaká je týmová spolupráce. Tento kurz může být ideálním team buildingem.

Kurzy vaření se staly v poslední době velmi oblíbenou činností, jak trávit volný čas, naučit se něco nového a získat zajímavé zážitky. Kurzy vaření jsou určeny pro jednotlivce, děti, ale také firmy. Pořádáte-li team building, můžete zvolit něco netypického, jako jsou právě kurzy vaření pro firmy.  Během kurzu vaření se mohou zaměstnanci lépe poznat, navázat vztahy a na pracovišti může poté vládnout lepší atmosféra. Vaření může být týmová práce, na které poznáte, jak funguje váš pracovní tým. Kurzy vaření pro firmy jsou většinou sestaveny přesně podle individuálních požadavků. Vybrat si však můžete i ze sestavných kurzů. Cena kurzů vaření pro jednotlivce se pohybuje od 700 korun. Ceny za vaření pro firmy se mohou lišit, záleží na pořadateli kurzu. Běžné kurzy vaření jsou většinou pořádány pro přibližně 12 osob, u kurzu vaření pro firmy záleží na domluvě.

A z jakých typů kurzů vaření můžete vybírat?

Kurzy vaření - francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně se řadí mezi nejrespektovanější kuchyně světa. Francouzské pokrmy jsou oblíbené po celém světě. Francouzská kuchyně je také označena organizací UNESCO za kulturní dědictví. K francouzské kuchyni jistě patří vína a sýry. Francouzi také dávají přednost rybám a mořským plodům, jako jsou ústřice, slávky, hřebenatky, kraby, humři, langusty nebo mořští šneci. Ve francouzské kuchyni nesmíme zapomenout také na často užívaná masa, jako je jehněčí, skopové, hovězí, telecí, vepřové a zvěřina. Své místo mají v této kuchyni také paštiky a vnitřnosti. Maso je však v hojné míře doplňováno zeleninou, jako je chřest, baby karotka, čekanka, artyčoky, květák, špenát nebo dýně. Francouzská kuchyně je provoněná bylinkami a čerstvým pečivem. Hlavní jídlo se zde většinou skládá ze tří chodů (předkrm, hlavní chod a sýrový chod, dezert).

Na kurzech vaření se dozvíte základní informace o této kuchyni, o přípravě pokrmů ve Francii a následně společně s šéfkuchaři připravte francouzské menu o třech chodech.

Kurzy vaření - italská kuchyně

Italská kuchyně se často řadí mezi nejlepší kuchyně světa. V porovnání s kuchyní francouzskou je kuchyně italská snad ještě více rozšířená ve světě. Tato kuchyně má snad nejdelší historii, její počátky můžeme sledovat až k Etruskům, Řekům a Římanům. Vliv na tuto kuchyni měla také kuchyně arabská a židovská. I přes regionální rozdíly v přípravě pokrmů v Itálii, můžeme říci, že všude se vaří především zdravě. Toto je dáno také tím, že Italové mají k dispozici mnoho kvalitních a čerstvých ingrediencí. Příprava jídel není příliš náročná. V italské kuchyni se často setkáme s těmito surovinami: těstoviny, rýže, sýry, maso, ryby, mořské plody, sušená šunka, rajčata, papriky, kukuřice, cukety, lilek, artyčoky, olivy, olivový olej, kapary, pomeranče, česnek, bazalka, nechybí ani klobásy a salámy. V Itálii je oblíbené pití vína a kávy a známá je také italská zmrzlina. Italský oběd je poměrně vydatný, začíná předkrmem, první chod bývá polévka, těstoviny nebo rizoto, dále pokračuje druhý chod, který je maso nebo ryba. Na závěr se může podávat dezert nebo ovoce. Italský oběd se servíruje později, než je tomu ve střední Evropě.

V kurzech vaření italské kuchyně se naučíte jednoduché a pestré menu, které může být složeno např. z předkrmu v podobě mozarelly s bazalkou a rajčaty v lilku. Jako hlavní chod vás na některých kurzech naučí přípravu slávek a desert může být např. slavná panna cotta.

Kurzy vaření - mexická kuchyně

Mexická kuchyně je oblíbená pro své různorodé chutě, barevnost jídla, množství koření a různých přísad. V mexické kuchyni nesmí chybět fazole, kukuřice a chilli papričky. Stejně jako francouzská kuchyně i mexická byla zařazena mezi nehmotné památky UNESCO. Mexická kuchyně je oblíbená po celém světě také pro rychlou přípravu hlavních chodů. V mexické kuchyni také nesmí chybět sladkosti, marinády a omáčky. Venkovská kuchyně je plná zeleniny, nesmíme zapomenout také na tortillu. Tortilly jsou kulaté placky z nekynutého těsta z kukuřičné mouky. V Mexiku se pěstuje asi padesát druhů fazolí a přes 140 různých odrůd chilli papriček. Kromě již zmiňovaných surovin najdeme v mexické kuchyni také cibuli a rajčata.

Na kurzech vaření vás mohou naučit typické mexické pokrmy jako je např. burrito, chilli con carne nebo papriky plněné bramborem a avokádem.

Kurzy vaření – sushi

Japonská kuchyně má velmi osobitý styl, sladěné chutě a dokonalé servírování. Japonská kuchyně se řadí mezi nejzdravější kuchyně světa. V pokrmech této kuchyně je minimální množství tuku a koření. Mezi základní suroviny této kuchyně se řadí rýže, zelenina, ryby a mořské plody. Japonská kuchyně je spíše kuchyně studená, většina pokrmů se konzumuje v syrovém stavu s vařenou rýží. Některé pokrmy se mohou tepelně upravovat dušením nebo smažením. Ovoce a zelenina se v japonské kuchyni konzumuje také čerstvé. Místo koření se v této kuchyni používá ostrý japonský zelený křen – wasabi, sojová omáčka a zázvor.

Za nejznámější japonský pokrm u nás můžeme považovat sushi. Sushi je rozšířené po celém světě. Základem tohoto jídla je vařená rýže a syrové kousky ryby, mořských plodů nebo zeleniny. Existuje velké množství druhů sushi. K tomuto pokrmu se podává sojová omáčka, wasabi a nakládaný zázvor. Velmi známé je např. sushi maki, do rýže a mořské řasy je zabalený plátek ryby nebo zeleniny, vše je srolováno do válečku a nakrájeno na kolečka stejné šířky. Temaki Sushi je podobné jako Maki Sushi, ale místo do válečku je baleno do tvaru malých kornoutů.

V kurzu vaření budete možná připravovat nejznámější sushi maki, které budete při konzumaci namáčet do sojové omáčky a wasabi.

Kurzy vaření – příprava steaků

Pro milovníky masa jsou připraveny kurzy přípravy steaků. V těchto kurzech se naučíte připravovat několik druhů steaků, marinád, omáček, dipů a příloh. A jaké druhy steaků se na kurzu vaření můžete naučit?

Na kurzech vaření vás naučí připravovat např. flank steak. Flank steak je steak z hovězího pupku. Tento steak se připravuje na grilu, pánvi nebo se může dusit.

Dalším typem steaku je rump steak. Plátky tohoto steaku se krájí z vykoštěné hovězí zadní kýty. Maso není jemné ani křehké, ale je libové. Rump steak se lépe hodí na pečení nebo dušení vcelku.

Rib Eye steak je steak z žeberní části, jedná se o plátek vysokého roštěnce. Rib Eye steak se považuje za jeden z nejlepších plátků hovězího masa a to díky tomu, že se nachází v pohyblivé části zvířete. Rib Eye steak je prorostlý tukem a hodí se na pomalé pečení nebo přípravu na grilu.

Právní prohlášení: Obsah internetového magazínu i jednotlivé jejich prvky jsou právně chráněny. Jakékoli užití spočívající v kopírování a/nebo napodobování obsahu a/nebo prvku tohoto internetového magazínu bez výslovného souhlasu provozovatele internetového magazínu je protiprávní, porušující práva společnosti k autorskému dílu a databázi a zakládající nekalosoutěžní jednání. Neoprávněným užitím obsahu a/nebo prvku interntového magazínu může dojít též k naplnění skutkové podstaty trestného činu porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže dle § 248 trestního zákoníku a/nebo trestného činu porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi dle § 270 trestního zákoníku, za jejichž spáchání může být uložen trest zákazu činnosti, propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo trest odnětí svobody. Pokud máte o užití obsahu a/nebo prvku internetového magazínu zájem, kontaktujte redakci internetového magazínu. id10659 (magazin-zdravi.cz#10295)


Diskuze a zkušenosti

Nina | 09.09.2015 20:41
Re: Kurzy vaření pro firmy Zdravím, dá se u Vás rezervovat kurz pro 10 lidí taky na zdravou stravu? Rádi by jsme ve firmě pro kolegy uspořádali kurz vaření jako teambuilding. Díky N.

Ondřej Hrubý | 15.09.2015 21:48
Re: Kurzy vaření pro firmy Dobrý den, kolik by byl max. počet lidí na kurzu vaření? Nás ve firmě je 15. Díky za reakci. Hrubý O. Email: o.hruby@seznam.cz


Přidat komentář